De pollepel
15 januari 2024

De Pollepel (Januari 2024) – Kalkoensaltimbocca, risotto & gebakken tomaat

 

Foto Kalkoensaltimbocca, risotto & gebakken tomaatIngrediënten (4 personen)
280 g kalkoenfilet à la minute
70 g Parmaham
10 g verse Italiaanse kruidenmix
1 ui
6 el traditionele olijfolie
300 g risottorijst
1 l kippenbouillon van tablet
2 schalen Tasty Tom trostomaten

Aan de slag
1. Leg de kalkoenfilets tussen vershoudfolie en sla ze plat met de bodem van een koekenpan of de
platte kant van een koksmes. Verdeel de ham over de filets. Leg er een blaadje salie uit de
kruidenmix op. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker.
2. Snipper de ui. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en haal de blaadjes van de takjes tijm,
oregano en de rest van de salie. Snijd fijn. Verhit ⅔ van de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de
ui 3 min. Op laag vuur. Voeg de kruiden en rijst toe.
3. Voeg een scheut bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst
beetgaar is. Dit duurt ca. 25 min.
4. Verhit ondertussen in een koekenpan de helft van de rest van de olie en bak de kalkoenrolletjes in
15 min. Rondom goudbruin en gaar.
5. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak ze 5
min. Schep regelmatig om. Serveer met de risotto en de saltimbocca.

Buon appetito!
Jan Visser

Ik geef de pollepel door aan Marjan van der Werf.

Meer

Lees meer over

Agenda

Proeverij
29 september 2024
Kennismakingsbezoek burgemeester
4 oktober 2024
Bezoek burgemeester Dorpshuis
4 oktober 2024
Kerkdienst
6 oktober 2024
Jubileum uitvoering Advendo
19 oktober 2024
Bestuursvergadering Plaatselijk Belang
16 oktober 2024
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw